Verpleegafdeling Psychiatrie
Op de verpleegafdeling wordt hoogspecialistische psychiatrische zorg geboden. De afdeling is dag en nacht geopend en er kunnen geplande en met spoed patiënten worden opgenomen. De afdeling bestaat uit vijftien bedden, waarvan acht zijn gereserveerd als MPU (Medisch Specialistische Unit). Op een Medisch Psychiatrische Unit worden patiënten opgenomen met een combinatie van lichamelijke en psychiatrische ziekte, waarbij hoog-complexe zorg noodzakelijk is, inclusief intensieve samenwerking met andere specialisten.
Na ontslag uit het ziekenhuis komt u voor nazorg terug op de polikliniek, deeltijdbehandeling of u wordt terugverwezen naar uw huisarts of GGZ-instelling.
Uw kamer
In de kliniek kunnen vijftien patiënten worden opgenomen. Er zijn meerdere een- en tweepersoonskamers en één vierpersoonskamer. Het hangt van uw situatie af voor welke kamer u in aanmerking komt. De meeste kamers hebben een eigen badkamer en toilet. Verder is er voor algemeen gebruik een huiskamer, eetkamer en tv-kamer. Ook heeft de afdeling een eigen tuin.
Behandelplan
Samen met u en uw familie, partner of andere naaste bekijken we wat voor u de beste behandeling is en welke therapieën u gaat volgen. De afspraken die we daarover maken, leggen we vast in een zogeheten behandelovereenkomst. Deze wordt met regelmaat geëvalueerd door het behandelteam en zo nodig bijgesteld in samenspraak met u en uw familie.
Aanspreekpunt
Patiënten hebben tijdens iedere dienst een andere verpleegkundige als aanspreekpunt. Er hangt op de afdeling een planbord waarop dagelijks wordt bijgehouden welke verpleegkundige het aanspreekpunt is voor welke patiënt.
Weer naar huis
Als u (deels) bent hersteld, is een volledige opname op de afdeling niet meer nodig. De arts bespreekt met u of verdere behandeling nodig is en zo ja, waar.
Een vervolgbehandeling kan u helpen om de overgang van volledige opname in het ziekenhuis naar huis makkelijker te maken. Deeltijdbehandelingen en behandelingen op de polikliniek Psychiatrie zijn dan mogelijkheden. U kunt ook worden terugverwezen naar uw huisarts of een GGZ-instelling.