Praktische informatie
Locaties
Het specialisme KNO is werkzaam op alle locaties. Omdat de artsen individueel niet op elke locatie werkzaam zijn, is het belangrijk dat u goed kijkt op welke locatie uw afspraak is.
- Dordwijk, 1e verdieping 'De Bibliotheek'
- Sliedrecht, polikliniek begane grond
- Zwijndrecht, polikliniek nr. 34
Het SlaapWaakCentrum bevindt zich op locatie Zwijndrecht, balie 50. Als u geopereerd moet worden, wordt u opgenomen op de locaties Dordwijk of Zwijndrecht.
Afspraak maken
Een afspraak maken kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via telefoonnummer (078) 654 71 00. De afspraken zijn terug te vinden in uw portaal op MijnASz.
Zelf online een afspraak inplannen
U kunt ook zelf online een afspraak inplannen. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wilt u een eerste afspraak inplannen? Dan heeft u een ZorgDomein-nummer nodig. Deze staat op uw verwijsbrief. Gaat het om een vervolgafspraak? Dan kunt u direct inloggen op MijnASz. U kunt online een afspraak inplannen via deze link.
Een eerste afspraak
De polikliniek medewerkster vraagt u welke klachten u heeft. Hierdoor wordt het mogelijk om direct afspraken te maken voor aanvullende onderzoeken, mocht dat bij uw klachten nodig zijn. Een aantal onderzoeken worden uitgevoerd vóór uw eerste afspraak met de KNO-arts. De KNO-arts kan u dan meteen bij het eerste consult vertellen wat de uitslagen van de onderzoeken zijn.
Soms krijgt u direct een afspraak voor een onderzoek of het verwijderen van een afwijking. De arts ziet u dan van tevoren en bepaalt of het onderzoek of de behandeling direct kan doorgaan of dat er toch een andere afspraak gemaakt moet worden als de afwijking te groot is en de behandeling wat meer tijd kost.
Spoedafspraak
Als er een reden is dat u met spoed naar de KNO-arts moet, dan wordt de afspraak gemaakt door de huisarts of door de specialist die u verwijst naar de KNO-arts.
Vervolgafspraak
Direct na uw gesprek met de KNO-arts maakt de polikliniekassistente met u verdere afspraken voor aanvullende onderzoeken, behandeling of controle, tenzij u niet meer terug hoeft te komen bij de KNO-arts. Als de afspraak niet gepland kan worden, dan wordt de afspraak later naar u toe gemaild.
We begrijpen dat het voor u prettig en belangrijk is om steeds met dezelfde KNO-arts contact te hebben. Wij proberen daar ook zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Avondspreekuur
Eén keer in de week houden de KNO-artsen een avondspreekuur.
Aanmelden
Als u voor het eerst als patiënt in het Albert Schweitzer ziekenhuis komt, moet u zich inschrijven bij de patiëntenregistratie. Deze is op alle locaties gevestigd in de centrale hal.
Verwijsbrief
Als u voor het eerst bij de KNO-arts komt, heeft u een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts. Zonder verwijsbrief vergoedt uw zorgverzekeraar kosten niet.
Kloppen uw gegevens?
Wij kunnen u alleen bereiken als uw gegevens die in de computer geregistreerd staan, juist zijn. Controleert u steeds zelf of de gegevens, zoals die bekend zijn in het ziekenhuis, kloppen: naam, adres, telefoonnummer, burgerservicenummer, huisarts en verzekeringsgegevens. Als er wijzigingen zijn, geeft u deze dan direct door. Dit kan via het wijzigingsformulier of door te bellen met de afdeling KNO via telefoonnummer (078) 654 71 00.
U kunt uw gegevens inzien in uw eigen dossier op MijnASz.
Gesprek met de KNO-arts
Tijdens het gesprek met de KNO-arts bespreekt u uw klachten. De KNO-arts vraagt naar uw ziektegeschiedenis en medicatie. Neemt u hiervoor een duidelijke lijst mee van de door u gebruikte medicatie: een Actueel Medicatie Overzicht. Bij twijfel kunt u het beste de originele verpakkingen meenemen. Het is altijd goed om iemand (bijvoorbeeld uw partner of een familielid) mee te nemen naar het gesprek met de KNO-arts.
Na het gesprek, onderzoekt de KNO-arts uw keel-, neus en/of oren. Soms kan al met één bezoek de diagnose worden gesteld. De diagnose en de behandeling worden dan met u besproken. Vaak is verder onderzoek nodig.
Als u medicijnen van de KNO-arts krijgt voorgeschreven, dan kunt u die bij uw eigen apotheek of de apotheek in het ziekenhuis ophalen.
Opleidingsziekenhuis
Bij de afdeling KNO werken ook coassistenten (artsen in opleiding). Zij volgen een deel van hun opleiding in ons ziekenhuis en worden begeleid door onze KNO-artsen. Het kan zijn dat een coassistent als eerst uw klachten met u bespreekt en u onderzoekt.
Als u absoluut niet onderzocht wilt worden door een coassistent, kunt u dit doorgeven bij het maken van uw afspraak en/of wanneer u zich aanmeldt bij de poli-assistente.