Bekkenbodemcentrum
In het Bekkenbodemcentrum werkt een team van zorgverleners vanuit verschillende disciplines nauw samen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt op één plek terecht, waar u binnen een dagdeel een diagnose op maat krijgt. Ons kinderspreekuur is uniek in Nederland.
Je kunt alles met mij bespreken en dat blijft tussen de muren van mijn kamer
Lees hier het interview met continentieverpleegkundige Carla van Wijk
Veelgestelde vragen
Wat gebeurt er na doorverwijzing van de huisarts?
Na de verwijzing krijgt u een vragenlijst opgestuurd, deze is best uitgebreid. Het is belangrijk dat u deze zorgvuldig invult. Mocht u moeite hebben met het invullen van deze lijst, bel dan gerust even met het Bekkenbodemcentrum. Wij helpen u graag.
Bij de vragenlijst zit een plasdagboek en afhankelijk van uw klachten zo nodig een poepdagboek. Sommige mensen zien op tegen het invullen van deze lijsten. Toch is het heel belangrijk deze lijsten zo goed mogelijk in te vullen, aangezien deze belangrijke aanvullende informatie geeft over uw klachten.
Met al deze informatie beoordelen wij uw klachten en zorgen we ervoor dat u de juiste onderzoeken krijgt. Op deze manier voorkomen we dat u onnodige onderzoeken krijgt. Wij garanderen u onderzoek en zorg op maat.
Waarom is het belangrijk om het plasdagboek en/of poepdagboek in te vullen?
U krijgt van ons een vragenlijst met een plasdagboek en afhankelijk van uw klachten zo nodig een poepdagboek. Het is belangrijk om dit zo goed mogelijk in te vullen, omdat dit belangrijke aanvullende informatie over uw klachten geeft. Met al deze informatie beoordelen wij uw klachten en zorgen we ervoor dat u de juiste onderzoeken krijgt. Op deze manier voorkomen we dat u onnodige onderzoeken krijgt.
Kan de afspraak bij de bekkenfysiotherapeut doorgaan als ik ongesteld ben?
Als er geen inwendig onderzoek of inwendige behandeling plaats gaat vinden, kan de afspraak gewoon doorgaan. Weet u zeker dat er wel inwendig onderzoek of behandeling plaats gaat vinden, dan kunt u beter de afspraak verplaatsen. Indien mogelijk bij voorkeur minimaal 24 uur van tevoren.
Twijfelt u? Neem dan contact op met de poli-assistent van het Bekkenbodemcentrum.
Kan de afspraak bij de bekkenfysiotherapeut doorgaan als ik een blaasontsteking heb?
Als er geen inwendig onderzoek of inwendige behandeling plaats gaat vinden, kan de afspraak gewoon doorgaan. Weet u zeker dat er wel inwendig onderzoek of behandeling plaats gaat vinden, dan kunt u beter de afspraak verplaatsen. Indien mogelijk bij voorkeur minimaal 24 uur van te voren.
Als u blaasontsteking heeft en u een PTNS-behandeling moet ondergaan, mag u geen koorts hebben tijdens deze behandeling. Als u geen koorts heeft en u zich verder goed voelt, mag de behandeling gewoon doorgaan bij een blaasontsteking.
Twijfelt u? Neem dan contact op met de poli-assistent van het Bekkenbodemcentrum.
Worden de behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Dit hangt af uw zorgverzekeraar. Over het algemeen wordt bekkenfysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk dus goed na of u een aanvullende verzekering heeft en hoeveel behandelingen u vergoed krijgt vanuit deze aanvullende verzekering. U kunt dit teruglezen in uw polis of navragen bij uw zorgverzekeraar.
Indien u eerder dit jaar elders fysiotherapeutische zorg heeft gehad, dan kan dit invloed hebben op het nog te besteden budget vanuit de aanvullende verzekering. Ook dit kunt u navragen bij uw zorgverzekering.
Wachttijden
De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 12-11-2024
Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 12-11-2024
Ziet u een * staan in de tabel dan is er geen wachttijd beschikbaar. De reden hiervoor is dat er onvoldoende metingen zijn om de wachttijd nauwkeurig te kunnen bepalen. De wachttijden worden gemeten in kalenderdagen (dus niet in werkdagen).
Regionaal Bekkenbodem Centrum (RBC) | dagen | |
Poliklinisch | ||
Incontinentie bij kinderen | ||
Dordwijk | 80 | |
Incontinentie bij vrouwen | ||
Dordwijk | 65 |
Uitgelicht
MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving
Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt.
Klik hier om naar de website van MIjnASz te gaan.