- HomepagePraktische informatie
- Afspraak in het ziekenhuis
- Agenda informatiebijeenkomsten
- Bezoektijden en regels
- Bloedprikken
- Compliment of Suggestie
- Digitale zorg
- Folders
- Klachten
- Medisch dossier
- Nieuwsberichten
- Opname in het ziekenhuis
- Parkeren
- Patiëntenpanel
- Pers
- Rechten en plichten
- Service en diensten
- Wachttijden
- Wijzigingen doorgeven
- Zorgkosten en verzekeringen
Zorgverzekering
Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt. Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering, heeft men de keuze uit een naturapolis, een restitutiepolis of een budgetpolis.
Welke zorgverzekeraars hebben een contract met ons ziekenhuis?
Elk jaar sluiten zorgverzekeraars op basis van kwaliteit en kosten contracten met zorgaanbieders. Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft met deze zorgverzekeraars (en de verschillende bijhorende labels) afspraken gemaakt voor 2025.
Dit betekent niet dat voor elke verzekering of polis die u afsluit bij onderstaande verzekeraars, u ook automatisch verzekerd bent van zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Lees daarom altijd heel goed de polisvoorwaarden na!
Verschillen in verzekering of polis gelden niet voor spoedeisende zorg. Als iemand acuut behandeld moet worden, dan is het mogelijk om naar elk ziekenhuis of elke huisartsenpost te gaan, ongeacht hoe u verzekerd bent.
Meer informatie over hoe de zorgverzekering werkt, vindt u op deze website van de overheid.
Eigen risico
Uw zorgverzekeraar verrekent na betaling van de ziekenhuisfactuur het eigen risico met u. Het eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dit betekent dat u per kalenderjaar de eerste 385 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico kan het zijn dat u ook een vrijwillig eigen risico betaalt. Dit heeft u dan zelf afgesproken met uw zorgverzekeraar.
Meer informatie is terug te vinden op deze website en de handige checklist zodat u niets vergeet en niet met onverwachte kosten geconfronteerd wordt!
Bent u niet verzekerd?
Als u niet verzekerd bent, krijgt u zelf de rekening van uw behandeling. U moet deze dan zelf betalen.
Gemoedsbezwaarden
De regeling gemoedsbezwaarden is bedoeld voor mensen die vanwege hun levensovertuiging niet verzekerd willen zijn voor zorgkosten. U moet zich bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) laten registreren als gemoedsbezwaarde. Op basis van deze registratie ontvangt u een ontheffingsverklaring van het SVB.
Bent u verzekerd in het buitenland?
Heeft u een buitenlandse zorgverzekeraar en bent u niet in het bezit van een Europian Health Insurance Card (EHIC), dan kunt u proberen om een (deel van de) rekening vergoed te krijgen. Er wordt een zogenaamd ‘passantentarief’ in rekening gebracht.
In het schema hieronder ziet u wanneer een onderzoek of behandeling wordt vergoed.