Uitreiking certificaat voor informatiebeveiliging

Vandaag is een belangrijke stap gezet in de informatiebeveiliging van ons ziekenhuis. Auditbureau Brand Compliance heeft het certificaat voor NEN norm 7510 uitgereikt aan het bestuur. Dit betekent dat ons managementsysteem voor informatiebeveiliging voldoet aan de gestelde eisen, en ook dat er een continuïteitsplan is dat regelmatig getest wordt.

NEN norm 7510 en informatiebeveiliging
De zorg in ons ziekenhuis is sterk afhankelijk van digitale informatie. Tegelijk nemen de bedreigingen toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ransomware (het versleutelen van onze gegevens door criminelen).

Danny Goedhart, chief information security officer: “Begin 2023 zijn we daarom gestart met een proces om onze informatiebeveiliging verder te verbeteren. We hebben in kaart gebracht welke risico’s er zijn, welke maatregelen we nog moeten nemen, en hoe we kunnen toetsen of deze maatregelen ook werken. We hebben hierbij samengewerkt met een gespecialiseerd bureau, Audit Connect. Vandaag hebben we het certificaat ontvangen voor NEN norm 7510; bureau Brand Compliance heeft de audit hiervoor afgenomen. Dat betekent dat we voldoen aan de eisen mbt informatiebeveiliging en dat er een continuïteitsplan is dat regelmatig getest wordt.”

Nicole Stolk, voorzitter Raad van Bestuur: “Er is hard gewerkt door iedereen om deze belangrijke mijlpaal te behalen! Nieuwe innovaties, steeds meer digitaal werken en toenemende cyberdreigingen vragen van ons ziekenhuis om continue te verbeteren en daar hebben we alle medewerkers bij nodig. We vinden het heel belangrijk dat de beveiliging van medische- en patiënten informatie op orde is. Want deze informatie is cruciaal voor de continuïteit: ‘onze zorg gaat altijd door’. Het behalen van het NEN7510 certificaat is een prestatie waar we als ziekenhuis trots op mogen zijn! ”.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2024SeptemberUitreiking certificaat voor informatiebeveiliging
Naar boven