Bestuurder Annemiek Rutters maakt overstap naar Alrijne Zorggroep

18 juli 2024

Annemiek Rutters, lid van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis sinds 2021, wordt voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep in de regio Leiden. Ze gaat daar op 1 november aan de slag.

Zij kijkt met veel enthousiasme terug op haar tijd in de regio Drechtsteden. Rutters: "We mogen als Albert Schweitzer echt trots zijn op de goede samenwerking tussen raad van bestuur, raad van toezicht, managementteam, medische staf, ondernemingsraad en cliëntenraad. De openheid waarin we samen besturen, heeft de afgelopen jaren tot mooie resultaten geleid. Datzelfde geldt voor de samenwerking binnen Drechtzorg, het Regionaal Overleg Acute Zorgketen en Rivas Zorggroep. Met laatstgenoemde gaan we de band nog verstevigen. Ik denk dat we op het gebied van regionale samenwerking vooroplopen."

Mijlpalen
Rutters noemt enkele mijlpalen die ze meemaakte vanuit haar bestuurlijke portefeuille zorg, zoals de sterke start van het electief centrum Helene Schweitzer kliniek, de professionalisering van het verpleegkundig stafbestuur, het actief sturen op grote strategische trajecten zoals rondom kwetsbare oudere patiënten en het verstevigen van het wetenschapsprofiel.

Aandacht
Over haar aanstelling als bestuursvoorzitter bij Alrijne zegt ze: "De organisatie spreekt me zeer aan, door de ambitie om met oprechte aandacht voor patiënten en collega’s uitstekende zorg op de beste plek in de regio te bieden. Ik krijg energie van samenwerken met regionale partners om de zorg toegankelijk en duurzaam te organiseren. Het is daarbij mooi dat Alrijne zowel medisch specialistische als ouderenzorg in huis heeft."

Wisselingen
Het vertrek van Rutters betekent dat eind dit jaar de hele raad van bestuur zal zijn gewisseld in slechts zestien maanden. In september 2023 vertrok Peter van der Meer naar het Haga Ziekenhuis. Onlangs werd bekend dat Diederik Zijderveld aan het einde van dit jaar terugtreedt. "Het is een samenloop van verschillende gebeurtenissen", aldus bestuursvoorzitter Nicole Stolk, die zelf op 15 april dit jaar van start ging. Zij feliciteert Rutters van harte met de nieuwe positie.

Goed in positie
Stolk: "Een kans als deze komt nooit helemaal gelegen, maar gelukkig is er genoeg overlap in tijd om elkaar als bestuurders goed in positie te brengen. Daar komt bij dat we een sterke organisatie zijn met stevig middenmanagement en goed organiserend vermogen. We kunnen dan ook volop door met zowel onze patiëntenzorg als onze bestuurlijke uitdagingen. We gunnen het Annemiek zeer. Ik wil ook Alrijne feliciteren met deze prachtbenoeming."

Ook de raad van toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis spreekt zijn gelukwensen uit en wenst Rutters succes. Rond het invullen van de vrijkomende posten in de raad van bestuur zijn de eerste stappen inmiddels gezet.
 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2024JuliBestuurder Annemiek Rutters maakt overstap naar Alrijne Zorggroep
Naar boven