Darm- en leverkanker

Welkom bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

Darm- en leverkanker

Maag-darm-leverartsen, chirurgen, oncologen, bestralingsartsen en verpleegkundig specialisten werken nauw samen bij de behandeling en begeleiding van patiënten met een tumor in de dikke darm of lever. Zij werken met de modernste behandeltechnieken. Bij uitzaaiingen kan genezend worden behandeld met een operatieve ingreep, soms in combinatie met chemotherapie. Ze werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio en nemen deel aan landelijke onderzoeken. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is ook erkend voor haar expertise op het gebied van darm- en leverkanker en opgenomen in het STZ zorgregister. 

Bij ons bent u in goede handen

Onderzoeken

Bij klachten van bloedverlies bij de ontlasting, een veranderd patroon van de ontlasting of andere buikklachten bestaat een eerste onderzoek meestal uit een colonoscopie. Als darmkanker is vastgesteld moet eerst nog verder onderzoek worden gedaan om een behandelplan te kunnen opstellen. Dit wordt beeldvormend onderzoek genoemd. Hiermee kan bepaald worden of de tumor is doorgegroeid in ander weefsel of dat er uitzaaiingen zijn. Klik op de onderzoeksmogelijkheden hieronder voor meer informatie.

MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MIjnASz te gaan.

Uitgelicht

Onze partner: Erasmus MC

Onze partner: Erasmus MC

Voor de behandeling van darm- en leverkanker werkt het Albert Schweitzer ziekenhuis samen met het Erasmus MC. Patiënten kunnen bestraald worden in het pand van het Erasmus MC, direct naast het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Bevolkingsonderzoek darmkanker is succesvol

Bevolkingsonderzoek darmkanker is succesvol

Het aantal mensen dat van 2014 – 2017 heeft deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker is hoger dan verwacht: 3,85 miljoen. Er zijn boven verwachting meer darmkankers en poliepen opgespoord: per 1.000 deelnemers zijn bij bijna 4 mensen darmkanker en bij bijna 20 mensen grote poliepen gevonden. Ook is het bevolkingsonderzoek zeer kosteneffectief (Bron: RIVM).

> Lees hier het volledige artikel van het RIVM.

Naar boven